21.12.2012: La anul şi la mai mulţi ani cu înţelepciune!


Sursa: http://www.revistatango.ro/la-zi/stiri/schimbarea-la-fata-a-casei-poporului-841.html

Noi am votat, legea 35/2008 s-a aplicat şi 588 de parlamentari au rezultat!

Vom suporta (din bani publici) cu aproape 120 de indemnizaţii şi diurne mai mult, tot cu atât mai multe birouri parlamentare, maşini, camere de hotel, etc, etc.

Urmează bătăile de cap cu instalarea scaunelor intr-o sală cam mică pentru ditamai corpul legislativ. Dacă randamentul legislativului ar fi direct proporţional cu numărul parlamentarilor, aceasta ar fi fost una din soluţiile bune.

Din păcate calitatea va scade şi harababura parlamentară va creşte cu cât puhoiul aleşilor va fi mai mare. Dacă privim lucrurile cu optimism, trebuie să sperăm că un efect pozitiv se va reflecta, în curând, din marea masă a celor cu imunitate.

Ce votam si ce iese

Săptămâna trecută a fost lansată pe piaţă o idee deosebit de periculoasă şi anume: rezultatul alegerilor versus referendumul din 22.XI.2009. Reamintesc că la referendumul respectiv populaţia a votat covârşitor în favoarea unui parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Art.2 din Constitutie prevede ca “Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum”.

În concluzie, referendumul, indiferent de caracterul sau, decizional sau consultativ (cum este cazul referendumului national din anul 2009), reprezinta o modalitate de exercitare a suveranitatii nationale. O lege (L35/208) declarată constituţională a generat în condiţii speciale, o situaţie care nu este în concordanţă cu un referendum valid.

Situaţie curioasă şi gravă.

Chiar dacă procedurile de validare a noului parlament nu au un traseu care să treacă pe la Curtea Constituţională, în procesul de validare al deputaţilor pot apare situaţii care să o introducă-n ecuaţie. O invalidare a acestor alegeri ar aduce statul într-o situaţie de imobilizare totală (-parlamentul vechi nu-şi poate prelungi mandatul decât „în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora”-Art.63, alin.1 din Constituţie;- adaptarea legii electorale cu referendumul din 2009 şi constituţia ar fi imposibilă).

Condiţiile deosebite cer măsuri deosebite.

Intalnire de taina

Preşedintele a convocat la o intânire informală liderii coaliţiei majoritare (Ponta, Antonescu şi Dragnea) rezultate în urma alegerilor din 09.12.2012. Presa scotocitoare a aflat abia după câteva zile. Nu au apărut declaraţii spumoase, atacuri, acuze din partea niciunui participant.

Şi nimic despre temele abordate. Asta, după părerea mea, dă o notă de mare seriozitate şi în ceea ce priveşte calitatea participanţilor şi dorec să completez afirmaţia anterioară: in condiţii deosebite trebuiesc şi oameni deosebiţi.

Mă bucur să constat, de această dată, că-i avem! Nu ştiu dacă vom afla vreodată temele abordate la întâlnirea de taină, însă ele trebuiau să cuprindă adoptarea unui pachet de măsuri pe un calendar strict pentru formarea noilor structuri parlamentare, desemnarea primului ministru şi validarea guvernului şi a programului de guvernare.

Mai mult ca sigur obiective din parcursul României, angajamente obligaţii, riscuri, nu puteau lipsi.

Temele întâlnirii de taină au cuprins influienţe (eu am convingerea că au fost teme impuse) ale discuţiilor cu Mark Gitenstein (ambasadorul SUA) şi cu liderii europeni. Şi unii şi alţii doresc o Românie stabilă, doresc un partener de încredere.

În concluzie convocarea tuturor partidelor (în bloc) la negocieri, desemnarea primului ministru, convocarea parlamentului (19.12.2012) pentru alegerea structurilor (birouri permanente, comisii), audierea miniştrilor şi validarea guvernului s-ar putea derula pînă-n Crăciun.

Chiar dacă, prea repede, vom reveni politizând până şi sfărşitul lumii (în varianta mayaşă:21.12.2012), semne bune anul are!

La anul şi la mai mulţi ani cu înţelepciune!


2 Comments

 1. Cine este Silviu Craescu noul candidat din partea PRM? Interviu integral – Agentia de stiri ALFANEWS.

  Acum cand Elitele au dispărut. Se ridică din când în când, si personalităţi răzleţe din aceasta lume rece in plina recesiune, în care suntem bombardați de informații, iar lumea politica nu face excepție! De aceea unor pretendenti la conducerea cetatii, le este foarte greu să vorbeasca într-un mod simplu, pe înțelesul tuturor, despre oferta de partid propusa alegatorilor, viziune si initiativa proprie in politica si viitor. Un viitor om de Stat, insa poate să facă asta, acesta este Silviu Craescu – noul candidat al PRM pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, la demnitatea publica de Senator al Romaniei in noul Parlament, printr-un INTERVIU electoral dat agentiei Alfanews !.

  Cine este noul candidat din partea PRM?
  Silviu Craescu este un profesionist cu experienta in optimizarea managementului organizational si administrativ , in protocol de stat, in organizarea speciala a evenimentelor si in managementul sigurantei si securitatii private.
  Competemte: senior economist, consultant politic, analist miltar, operator/colector de informatii din surse OSINT -HUMINT , consultant de securitate privata si rezidentiala, specialist-evaluator de risc si securitate fizica si in munca, expert in aparare si securitate nationala.
  Are conform informatiilor obtinute din surse publice o carieră specializată în studiul de: organizare şi gestionare a instituţiilor de apărare naţională şi de informaţii, rolul şi politica privind instituţiile de informaţii în guvern, studiul comparativ al instituţiilor de informaţii şi concepte de formare; inteligenţă analitică şi metodologie, agenţiile de informaţii şi securitatea cibernetică; informaţii profesionalizare, standarde şi doctrină.
  Absolvent in cadrul departamentul de educație avansata – in grad avansat -a unor cursuri multiple și studii privind NATO în conformitate cu ordinul comandantului (rectorului unității militare 02585) – Universitatea Naționala de Apărare “Carol I”, Cursant al cursurilor militare individuale in cadrul Scolii NATO din Obegammen-Germania si in cadrul Colegiului NATO din Roma-Italia, Dr.h.c. in Diplomație Internaționala, titlu decernat de catre prestigioasa Academie Universala Globala a Pacii din New Delhi, India – acreditata in SUA si recunoscuta la ONU). Multiple cursuri militare individuale, si civile, alte cursuri internationale de pregatire operationala de implementarea legii, cursuri speciale in ceea priveste interventiile de urgenta in caz de crize sau actiuni ostile, contrainformatii si spionaj militar, civil si industrial atat in cadrul Departamentului Apararii American, cat si in tari ca Belgia, Elvetia si Brazilia.. http://ro.linkedin.com/in/silviucraescu
  Activitate politica si profesionala. Angajat special si personal al reprezentantilor presedintiilor americani in Romania, conform scrisorilor de acreditare in Romania (2006-2010) .
  Editorialist al ziarului Tricolorul si al publicatiei Romania Mare.
  In prezent consilierul principal al Excelentei sale domnul Corneliu Vadim Tudor – Europarlamentar neafiliat, fondator si Presedinte al Partidului Romania Mare ,.. Vice-Presedinte Executiv si Analist Militar in cadrul Academiei Centrului International pentru Studii de Securitate, Aparare si Raspuns Operational la Crize din Bucuresti (unicul centru privat de Intelligence din Romania.- entitate publica autorizata si acreditata pe langa Parlamentul Romaniei, la Camera Deputatilor, membru in comisiiile de specialitate pe principalele domenii de activitate: Aparare Ordine Publica si Siguranta Nationala, Afaceri Europene CD si Invatamant Avansat din partea societatii civile)..

  1)Ce v-a determinat să candidaţi pentru un mandat de parlamentar?
  1)Stimata domnisoara Laura Blendea,.in primul rand dati-mi voie sa va multumesc pentru initiativa si pentru faptul ca prin intermediul agentieii dvs de stiri, ma pot adresa cititorilor dvs, sustinatorilor mei cat si opiniei publice
  Am candidat deoarece cred ca am in spate cea mai mare forta politică democratică, legitimă si nationala, cu cea mai mare susţinere populara de după anii 1990, încoace.
  Dupa 23 de ani de minciuni, saracie si hotie, trebuie sa avem puterea de ai opri. Tebuie sa incercam sa nu ne mai lasam mintiti. Trebuie sa pedepsim hotia si coruptia.Trebuie sa ne dobandim demnitatea nationala si constiinta de neam.
  1)Odata cu alegerile parlamentare din 09.12.2012, am considerat ca a sosit momentul să punem punct si sa cenzuram politicile antinationale şi să o luăm de la capăt. Nicio politică serioasă de tip european nu se poate face fără reperele fundamentale ale nationalismului si a principiului ca locul României se afla – în interiorul Civilizației Iudeo-Creştinea, promovate de partidului Romania Mare.
  1)Am fost desemnat candidat pentru Senatul Romanie de acest partid unic – PRM , care nu a fost niciodata la guvernare, dar care de alungul aniilor, a sustinut politici ale alte partide pentru interesul national, a fost singurul care a dus lupta si a purtat steagul luptei care a contribuit la stoparea jafului national si la stabilitatea vietii sociale, si am acceptat. ,.
  1)Dupa ce timp de.aprx. 5 ani de zile am avut privilegiul conferit de pregatirea mea profesionala si morala certificata de USSS, NSA, CIA si de serviciile partenere romane DGIA, SRI si SIE si de fostii mei angajatorii, sa fiu angajatul special si personal al reprezentantilor presedintiilor americani in Romania, viaţa mi-a acordat şansa de a avea o ascensiune in politică. Din primavara lui 2010, dupa un scandal de spionaj care a zguduit clasa politica romaneasca Wikileaks… sint consilierul principal al Excelentei sale domnul Corneliu Vadim Tudor – Europarlamentar neafiliat, fondator si Presedinte al Partidului Romania Mare … Am pus în slujba PRM toată priceperea şi dăruirea mea. Am avut onoarea sa reprezint interesele PRM si de a mă implica direct în numeroase proiecte sociale destinate comunităţii: Impreuna cu echipa PRM am pus suflet în problema fiecăruia om bolnav, necajit sau caruia i s-a facut o nedreptate, fie ca a fost un simplu cetatean, simpatizant, sustinator sau membru de partid cat şi în fiecare lucru bine făcut.
  1)Am candidat in aceste alegeri deoarece am considerat ca acum e momentul si ca impreuna cu PRM pot sa ajut sa construim o nouă clasă politică, formată din oameni tineri, puternici, loiali, pregătiţi si oneşti, care să reprezinte în noul Parlament, interesele cetateniilor si a comunitatii Vaii Prahovei in care candidez, in condiţii de transparenţă şi de eficienţa a legitimitatii votului primit de la cetăţean. Am fost incantat de discutiile cu membrii biroului executiv al PRM care a propus cetăţenilor României un set de reforme politice de natură Constitutionala astfel incat sa se continue modernizarea statului român şi să se consolideze statul de drept prin autoritatea Legii.
  1)Am luat aceasta decizie deoarece am constatat ca in Romania actuala europeana simbolurile religioase iudeo-creștine sunt scoase din spațiul public, Biserica, familia, scoala si armata sint calomniate, iar accesul la politica, educatie, inrolarea in politica si in armata a femeilor si învățământ religios este ingradit prin fel de fel de oprelisti, acte normative, legii, praguri si taxe inventate. In aceste vremeuri grele, Statul corupt a preluat controlul asupra viitorului educației copiiilor nostrii, impunându-și o agenda ideologică proprie, fara dialog, în ciuda convingerilor părinților si a societatii civile. Armata romana acum aliata NATO, a fost batjocorita, furata , slab echipata si prinsa cu magazia de grade sparta, totul pentru o trecatoare ploie de stele*si grade cazatoare – de colonei, pe umerii unor civili, in parte, tradatori de interese nationale. Instituţia milenară a familiei crestin-ortodoxa este supusă zilnic si in mod repetat unui atac masiv informatic naucitor și astfel reinventată de altii, în dispreţul total al realităţii – ex. căsătoria homosexualilor, avortul şi eutanasia. În virtutea acestor noi definiții ideologice prezentate de mass-media si sustinuta de unii politicienii infractori , viață in Romania nu mai este prețuită și nu mai trebuie ocrotită de lege, etc – Am inteles acest lucru de abia in 2011, atunci cand ne-am văzut cu totii puşi în faţa unei lovituri de stat, data de aventurismul politico-infracţional al partidelor politice ramase la guvenare, care au afectat grav economia şi credibilitatea României, transformand-o intr-o neocolonie!
  1)Am luat decizia sa candidez, deoarece am inteles in sfarsit ca daca noi tinerii, chiar si fara experienta, nu ne vom implica in viata politica, aceasta cangrena patologica de care suferă societatea romaneasca risca să se amplifice, datorita lipsei de scrupule, a minciunii și a corupției lideriilor nostrii vremelnici ; familiile noastre vor fi tot mai mult distruse; iar tinerele generații, lipsite de repere fara viitor si tot mai dependente de consumul de alcool si droguri, vor cădea masiv în anomie, promiscuitate morală, violență, sărăcie, asistența socială, fapte antisociale si chiar crime, practic vom asista la disolutia Romaniei care va intra in anarhie.
  1)Toate formaţiunile politice româneşti de după Revolutia din 1989 autointitulate de “dreapta sau de stanga, liberale sau conservatoare ” au eşuat în simulacrul democratiei. De aceea afirm ca-i, de ajuns!
  1)Eu, Silviu Craescu, in prezent candidez pentru prima oara, dar o fac cu sufletul curat si deschis. Va asigur ca devotamentul meu este numai faţă de adevăr şi bine, indiferent de actiunile viitoare ale Partidului Romania Mare.
  Aşa înţeleg eu să dau preţ si onoare vieţii mele.
  1)In calitate de cetatean roman impreuna cu familia mea am cunoscut si eu ca si voi, prosperitatea politica si sociala a zilelor de dupa anii 90’, dar, am cunoscut şi frământarea problemelor economice actuale, determinate de deciziile gresite ale partidelor politice parlamentare si de un stat nedrept prin prevederile sale desprinse de realitate.
  1)Acum candidez din partea PRM in circumscriptia nr. 31, Valea Prahovei, Colegiul 1, Senat (cel mai bogat, cel mai dinamic si mai select bazin electoral care cuprinde trei colegii de deputaţi, asta însemnând localităţile: Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Cornu, Breaza, Adunaţi, Talea, Câmpina, Băneşti, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Poiana Câmpina, Secăria, Valea Doftanei, Brebu, Şotrile, Băicoi, Scorţeni, Cocorăştii Mislii, Telega, Floreşti, Măgureni şi Filipeştii de Pădure.) pentru demnitatea de Senator în Parlamentul României .
  1)Ma prezint astfel alegatorilor mei, considerand ca sint pregatit si potrivit pentru ai reprezenta cu demnitate, deoarece am cunostiinte temeinice de management organizational, munca in consultanta, informatii si analiza , fiind implicat in programe educationale si de invatamant non-formale in dezvoltarea responsabilitatii sociale si a comportamentului civic a adultilor. Astfel prin activitatea mea in cadrul colegiului meu, printr-o implicare activa in viata sociala a alegatorilor mei, consider ca le pot reprezenta interesele in mod eficient si pot aduce problemele lor spre rezolvare, la nivelul dezbaterii politice in Parlament.
  1)Ma angajez in aceste alegeri fiind constient de faptul ca Candidatura MEA pentru un loc în Camera Senatului din partea PRM este o misiune de onoare, însă presupune o competiţie INECHITABILA , într-o companie NEselectă.
  1)Totusi va ofer si un alt adevar, am candidat n aceste alegeri acum , avand privilegiul si accesul la informatii! Eu stiu ca P.RM este o ASTEPTARE a societatii paralizate actuale, care s-a transformat în singura speranţă a românilor si avand aceste date si informatii confirmate de mesajele primite din societate, am considerat ca este datorie de onoare sa raspund la aceasta chemare la guvernare si să particip si sa ma implic activ in viata politica parlamentara pentru a incerca din interior, salvarea Romaniei!
  1)Inchei raspunsul la aceasta intrebare spunandu-va ca sunt onorat sa candidez din partea Partidului Romania Mare, fiind sustinut de familie, de Tribun, de unii membrii din mediul academic, de federala nationala a revolutionarilor din 89′, de membrii activi si cadre, in rezerva sau retragere din sindicate militare, de unii membrii din Confederatia – UGSR, alte sindicate neafiliate, uniunii si asociatii nationale ale pensionariilor si de catre onestele organizaţii şi grupuri de iniţiativă cuprinse în Platforma Civică -“Acţiunea 2012”, membrii de partid , prieteni, voluntari şi de alti simpatizanţi si alegatori, preocupaţi de lucrurii precum justitie sociala, dreptate, prosperitate, egalitate in fapte si nu in acte, dreptul la invatamant gratuit si o viata decenta, sanatate pentru totii, recastigarea respectului de sine si a mandriei nationale si de necesitatea transformării problematicii Unirii României cu Republica Moldova în prioritate naţională.
  …………………………………………………………………..
  …………………………………..
  2)Care este cea mai gravă problemă cu care se confruntă judeţul în general şi colegiul în care candidaţi în particular şi ce soluţii propuneţi pentru a o rezolva?
  2)Daca alegatorii ma vor ajuta si voi intra in noul Parlament legitim, voi rămane concentrat pe mai multe domenii principale: cum ar fi: educație, relații externe – Unirea cu Basarabia, securitatea nationala, recastigarea demnitatii armatei romane si neutralitatea ei, securitatea nationala si sociala prin crearea de locuri de munca in industria de aparare, justitie sociala, nationalizarea resurselor naturale, schimbarea legii electorale, problema UDMR care solicita necesitatea de a avea autonomie economica pentru a putea construi o putere ostila., problema intruziunii sociale a rromilor, promovarea femeilor in functii politice si aducerea acasa a batalioanelor de luptă.
  2)Din realitatiile cotidiene am selectat in principal:
  - lipsa comenziilor in industria de aparare,
  - lipsa locurilor de munca in industria hoteliera si bataia de joc a contractelor sezoniere -un tip de sclavie moderna impusa de un Cod al Muncii voit gresit
  - educatia deficitara ,
  - serviciile montane prea putine
  - natalitatea,
  - o baza logistica sindicala parasita sau abandonata care alta data a adus milioane de turisti interni si externi
  - ajutorul mascat al administratiei publice dat grupurilor mafiote si intereselor de grup in detrimentul interesului cetateanului
  - ajutorul de care au nevoie cei cu handicap…
  - politica de taxe si tarife locale
  etc…
  2)Dincolo de promisiunile celorlalti contracandidati, eu vin cu o ofertă electorala deschisă, pentru a pune umărul la construcţia unei Românii , în care munca este răsplătită după merite, în care solidaritatea cu cei aflaţi la nevoie nu este o himeră. Sprijin lupta sindicala si cred într-un stat corect, european, care îşi serveşte cetăţenii şi le respectă demnitatea umană. Vreau ca independenta, bunăstarea si prosperitatea populatiei să redevină posibile.
  2)Cred în revitalizarea institutiilor si a centrelor de cercetare stiintifica de tehnica militara in sprijinul industriei de aparare nationala masata cu precadere in judetul Prahova si mai cred in posibilitatea ca satelor româneşti sa se poata dezvolta pe principiul gospodăriilor tradiţionale sau ecologice, al pensiunilor, etc…valorificând specificul local. Am soluţii viabile pentru ca tinerii noştri să nu mai plece in bejenie peste hotare, ci sa rămână acasă, contribuind cu inteligenta , hotararea, prospeţimea şi pregătirea lor la dezvoltarea durabilă a comunităţiilor din Valea Prahovei si nu numai.
  2)In calitate de nou candidat PRM ma pronunt pentru un dialog larg deschis si constructiv cu electorii, cu structurile administrative si patronale din Valea Prahovei. ( in Colegiu1, locuiesc si fac afaceri peste 65% din cei mai bogati antreprenori si oamenii de afaceri pe care ii regasim in publicatii precum TOP 300 sau TOP Forbes Romania, elita,etc,,, si tot aici se afla cele mai selecte pensiuni, hoteluri montane , partii de schii, trasee montane si alte obiective turistice precum muzee, parcuri publice, cladiri si monumente, istorice, parcuri de vanatoare, domeniile, padurile si castelele Casei Regale din România).
  2)Am convingerea ca numai prin solidarizarea eforturilor comunitatii locale si a energiilor oferite de catre fortele sociale prin votul electoratului, actionand pe baza nationalismului si a principiilor solidatitatii sociale pot dezvolta in colegiu o relatie cu alegatorii bazata pe sinceritate, incredere, intrajutorare , respect si colaborare pentru a stopa cauzele degradarii vietii sociale si a instrainarii oamenilor de valorile democratiei.
  2)In aceste zile a inceput lupta pentru noul Parlament, iar noi candidatii PRM am promis ca vom face a campanie curata, fara atacuri la persoane bazata pe fair-play, dar nu pot sa nu va aduc aminte si trebuie sa recunoasteti ca USL, ca si celelalte partide istorice care s-au perindat la guvernare, are o problema de concentrare logica, refuza să recunoască puterea și contribuția reprezentantiilor sai – negativă, la dezastrul economic actual, prin masurile gresite luate impreuna in cei 23 de ani de guvernare capitalista si de tradarea interesului national prin acceptarea scaderii nivelului salariilor și a maririi costul de trai.al pensionariilor prin taxe si impozite aberante, transformand aproape totii cetatenii tarii intr-o masa de manevra lectorala sclavii intereselor bancare, financiare, corporatiste si a vointei politice a unor alte natiuni sau grupuri de interese oculte, asa-zis partenere si binevoitoare.
  2)PRM ca partid neparlamentar a fost din anul 2004 a fost tinut departe de politica prin vointa intereselor straine si oculte israeliene si americane si nu numai, fiind considerat extremist.
  2)Istoria recenta ne arata tuturor cine doreste autonomia teritoriala si cine ne spanzura eroii, iar statul corupt si neajutorat, asista pasiv la dezmembrarea autoritatii sale.
  2)PRM este singurul partid care poate propune un nou un Proiect de lege, care sa fie un un catalizator pentru înființarea unei comisii guvernamentale prima de acest gen care sa cerceteze guvernele precedente pentru destructurarea centralizată a economiei , vanzarea resurselor naturale si care mai apoi sa decida confiscarea averilor ilicite si nejustificate si tragea la raspundere a celor vinovatii pentru prejudiciile enorme, care au afectat pana si viitorul generatiilor viitoare, transformand mandra noastra Romaniei intr-o piata de desfacere , o neocolonie .
  2)Stimata domnisoara Laura Blendea, va multumesc ca mi-ati dat ocazia sa va propun acum proiectele mele.:
  2)Pentru mine avansarea femeilor in societate si in functii de conducere, precum și problema de a găsi o alternativă potrivită de inrolare politica, este o componentă importantă în viitorul meu mandat de parlamentar. Voi face tot ceea ce depinde de mine de a promova femeia ca partenera cu sanse egale fara discriminari, bazandu-ma doar pe calitatile si pregatirea profesionala si pe merit ale acestora indiferent de pozitia sociala sau politica.
  2) Cu toate acestea, cea mai importantă actiune a mea se doreste a fi : cum putem salva educația în Romania,. In opinia mea ” cheia pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ ca sa-l aducem acolo unde ii este locul , făcându-l unul dintre cele mai bune din lume, este de a învăța din experiența și intuiția cadrelor didactice din vechea generatie de profesori,academicieni, fosti parlamentari, deoarece, am constatat un lucru dureros:inainte de aceste alegeri parlamentare. Trebuie să realizăm pe deplin o schimbarea profundă perceptuală în randul si in statutul cadrelor didactice – a politicii educaționale de formare . Doresc infiintarea unui comitet de origine al cadrelor didactice selectate ca fiind unul de 50 de persoane cele mai influente si influente persoane cu educație din țară, dedicat numai educației și cadrelor didactice, pentru a combate violența și anarhia în școli, pentru elevi și profesori, precum și de a acționa împotriva discriminării si a politiciilor de promovare, de privatizare a invatamantului si a drepturilor de autor, precum și pentru studiile de bază gratuite accesibile tuturor.
  2)Voi milita activ In ceea ce priveste creearea de locuri de munca in industria de aparare din jud. Prahova cat si la nivel national, Va amintesc doar ca Înainte de 1990, România era în top 10 mondial la exporturi de armanent, cu o valoare anuală de 800 de milioane de dolari. Dar odata cu intrarea noastra in alinta cu NATO, Armata romana a fost nevoita sa-si reduca efectivele astfel şi astfel s-au redus si comenziile. Aderarea Romaniei la NATO a însemnat racordarea la o serie de masuri si parametri tehnici si politici, atât în ceea ce priveşte numărul de militari, cât şi în ceea ce priveşte structura gradelor şi necesarul de înzestrare. Problema este însă că în paralel cu acest proces, investiţiile viitoare în industria de apărare au fost total omise . Astfel consider ca primul lucru de care este nevoie este predictibilitate în ceea ce priveşte achiziţiile MApN. Trebuie urmat exemplul Statele Unite ale Americii care dispune de un instrument numit Quadrennial Defense Review, – un studiu realizat de către Departamentul Apărării (instuţia omolog al MApN) în urma unui mandat emis de către Congres. Acest document are scopul de a defini planurile de modernizare şi de achizţii ale armatei si cuprinde un plan de buget pentru a permite armatei să-şi îndeplinească misiunile. Nu văd niciun motiv pentru care nu putem avea un siste similar în Romania: un plan motivat de achiziţii militare, pe patru ani, aprobat de noul Parlament. Aducem astfel un element esenţial industriei de apărare: predictibilitatea şi stabilitate.
  2)In ceea ce priveşte relaţia cu contractorul major, MApN, pentru a putea să-şi construiască planuri de afaceri multianuale şi pentru a bugeta resursele şi cheltuielile pentru o abordare integrată ce ţine de reindustrializare şi retehnologizare.
  2)Problemele industriei de apărare din judetul Prahova chiar daca sunt reale se pot rezolva cu usurinta este nevoie doar de vointa politica – o acţiune integrată pentru transformarea si salvarea acestui sector, care inca poate oferă un avantaj competitiv României: deoarece avem infrastructura, dar ne lipseşte doar viziunea şi ne lipsesc investiţiile, deci nu trebuie să o luăm de la zero.
  2)Sincer ca analist militar, cred că este nevoie urgentă de un plan serios pentru această industrie:……….
  1) Primul pas este predictibiliate în ceea ce priveşte comenziile de achiziţii ale MApN.
  2) Al doilea pas se referă la achizţiile din import via U.E. sau .NATO şi impactul lor asupra industriei de nationale de apărare
  3) Al treilea pas se referă la necesitatea de investiţii în domeniul cercetării şi dezvoltarii în industrie de aparare si armament.
  4) Al patrulea pas ţine de implicarea activa a politicului în (re)deschiderea pieţelor externe traditionale .
  5) Al cincilea pas este retehnologizarea şi de difuzarea tehnologiei militare către industriile civile.
  2) Bătălia in Prahova si la nivel national nu este pierdută, mai ales ca avem in Partidul Romania Mare oameni precum dl. gen. (rez) Tudor Marcu deşi lucrurile nu stau prea grozav. Avem nevoie de măsuri inteligente care trebuiesc luate rapid, pentru că timpul se condenseaza la nivel mondial datorita globalizarii, avansează rapid. Am insa incredere că sectorul de apărare din Romania poate să redevină un motor important de creştere economică şi de creare de locuri de muncă.
  2)Un alt proiect pentru care ma voi implica este securitate nationala si siguranta cetateanului si de aceea va informez ca din demnitatea publica pe care voi mi-o veti acorda, voi contribui la imbunatatirea cu propuneri si masuri noi pentru “Planului strategic pe sectorul de activitate “Ordine publica si siguranta cetateanului” 2010—2013 , din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Totodata voi cere aduce imbunatatiri legislative strategiei nationale de ordine publica, cea care ofera ansamblul obiectivelor majore propuse pe termen mediu, in domeniul ordinii publice, coroborate cu intiative privind principalele modalitati de realizare si gasirea optima a resurselor necesare pentru mentinerea, asigurarea si restabilirea ordinii publice si stabilirea unei directii unitare, la nivelul tuturor institutiilor de ordine publica din Romania.
  2)Pe tot timpul mandatului meu, voi incerca sa aduc aportul meu pentru realizarea obiectivelor strategice ale Strategiei Nationale de Aparare ,cea care urmareste imbunatatirea serviciilor de siguranta publica. Aceasta Strategia de Aparare Nationala trebuie se coreleze cu Strategia pentru dezvoltarea ministerului public, a istemului judiciar si a justitiei si cu Strategia privind securitatea interna a Uniunii Europene, conform programul aprobat la Stockholm si odata cu semnare d catre Romania a Tratatul de la Lisabona. Cred mai mult ca oricand, ca este imperios necesar ca la nivelul sistemului de ordine publica din Romania sa se cristalizeze o cultura strategica bazata pe cunoasterea in profunzime a realitatii actuale si a tendintelor majore desprinse din evolutia globala a amenintarilor criminalitatii si a actiunii terorismului. Astfel, factorii de decizie , decidentii sa se proiecteze o noua arhitectura, care sa permita implementarea masurilor pentru valorificarea integrata a capabilitatilor institutionale, promovarea de standarde operationale, ocupationale si profesionale si prioritizarea eforturilor in aplicarea Legiilor .
  2)Astazi Romania chiar daca apartine unui spatiu european, unde pentru fiecare cetatean in mod garantat de Constitutie, ar trebuie sa existe un mediu de securitate, in care libertatea, securitatea si justitia sunt garantate, eu cred ca mai este de munca pana sa se construiasca un sistem integrat de ordine publica orientat proactiv numai catre nevoile de securitate si in serviciul cetatenilor, si unde guvernantii nu vor avea parghiile necesare prin care sa foloseasca institutiile publice in scopuri de politie politica, de amenintari, presiuni sau de santaj.Mai mult ca oricand, cred este necesar ca la nivelul sistemului de ordine publica sa se cristalizeze o cultura strategica aloialitatii fata de interesul national si popor, bazata pe cunoasterea in profunzime a realitatii Romaniei si a tendintelor majore desprinse din evolutia globala a amenintarilor criminalitatii transfrontariere. Astfel, in noul Parlament trebuie sa se proiecteze cu oameni tineri si noi, o noua politica si o noua arhitectura, care sa permita valorificarea integrata a capabilitatilor institutionale, promovarea de standarde operationale, ocupationale si profesionale si prioritizarea eforturilor in aplicarea Legiilor statului roman. In romania consider ca libertatea de miscare, protectia, Inclusiv juridica, a persoanelor celor mai vulnerabile, a femeilor si copiilor victime ale violentei, a persoanelor dependente, protectia datelor cu caracter personal si a vietii private, participarea la viata democratica a natiunii, beneficierea de protectie in tarile terte trebuie sa fie consolidate. Dezvoltarea protectiei civile in fata dezastrelor naturale sau a situatiilor de urgenta trebuie asigurata. Si de aceea voi milita pentru deschiderea de centre de invatamant privat asa cum este CISSAROC – Centrul International pentru Studii de Securitate , Aparare si Raspuns Opeartional la Crize din Bucuresti.
  2)Un alt proiect pentru care voi milita activ este modificarea legislatiei pentru a putea reusi sa aduc inapoi in administratia sindicala a UGSR toata infrastructura din Colegiul 1, prin expropierea tuturor spatiilor de cazare si a partiilor de schi care au fost luate abuziv prin falsuri dovedite, si mai apoi abandonate. Apoi impreuna cu autoritatile locale judetene prahovene si nu numai, voi actiona pentru a atrage intr-un parteneriat public – privat si dezvoltarea Ana Aslan in zona montana , pentru a primi atat fonduri de la stat cat si din surse private, pentru reconstructia si modernizarea acestora prin programe si proiecte nationale.
  2)Voi milita activ pentru nationalizarea resurselor nationale – energetice, dupa principiul ca resursele naturale sunt ale poporului, iar managementul lor poate fi si privat , ramanand ca viitorul Parlament sa decida dupa discutii si audieri cu specialisti prin vot si unanimitate : cine le exploateaza, cum le exploateaza si in folosul cui le exploateaza. Voi milita prin distributia unei rente viagere rezultate din profitul obtinut din redevente, tuturor familiilor si cetateniilor care au implinit majoratul .Acest proiect de nationalizare ar fi o reparare istorica a abuzurilor savarsite de niste functionari corupti care s-au jucat cu destinele, cu independenta si suveranitatea poporului roman. E o masura absolut necesara de protectie a populatiei de pe acest teritoriu acest lucru insa trebuie atent discutat si este un proiect viabil deorece a fost deja realizat ca drept precedent in alte state.
  2)Modificarea legii electorale este alt subiect pe care doresc sa-l abordez in madatul meu de viitor parlamentar , deoarece legea electorala actuala ingradeste dreptul de acces in politica a unor candidati independenti si pune frana intrarii in Parlament a partidelor nationaliste sau mai mici, astfel vointa electoratului este confisdcate de o elita politica care domina scena parlamentare de peste 22 de ani.
  Doresc sa initiez o lege unica si sa bugetez institutiile de stat, astfel incat Autoritatea Electorala Permanenta si Institutul National de Statistica sa treaca sub control parlamentar si nu guvernamental si sa nu duca lipsa de aparatura si de specialisti bine platiti , iar STS-ul sa fie cat mai putin intrebuintat logistic in orice fel de alegeri din Romania.
  Numai doresc asimilarea unei minoritati sau etnii ca partid politic numai pentru ca are candidati in toate colegiile elctorale.
  Voi milita pentru respectarea legii partidelor politice si scoaterea inafara legii a partidelor totalitare – extremiste -anti nationale sau care intreprind tradari ale interesului national sau a caror factiuni si membrii savarsesc acte criminale si actiuni ostile impotriva statului de drept sau a cetateniilor simpli si opozanti.
  2)O alta actiune sau proiect in care doresc sa ma implic este aceea ca voi milita pentru intruziunea sociala a rromilor prin initiative lefislative de reducere a decalajelor socio-culturale avand in vedere faptul ca modelul etnocultural rrom actual , nu a reuşit să dezvolte o cultură organizaţională rromă aptă pentru schimbările profunde ale noii ordini sociale, acest fapt ducând la o blocare în tranziţie/tradiţie. In anii 90; dupa euforia entuziasmului unificator al ieşirii din totalitarism, cetatenii romani au optat pentru o integrare indistinctă într-o cetăţenie nediferenţiată, prin “mobilitate socială”, ca libera deplasare în cadrul unui sistem de stratificare şi comunicare interindividuală în spaţiul social, ofertă deschisă inclusiv rromilor, al căror statut dezavantajat presupunea, totuşi, acţiuni prealabile pentru reducerea decalajelor socio-culturale anterioare. Nimeni nu a avut în vedere că in viitor absenţa deciziilor politice si a resurselor integrative sociale consecinţă a prăbuşirii economiei României in lipsa unei clase politice vizionare, ar putea bloca drumul intruziunii sociale aetniei rromilor, aflata în căutarea unui nou statut, fapt care, în cazul romilor, a indus la o reghetoizare şi la crearea unei contraculturi care afectează astazi atât comunităţile rome, cât şi societatea românească şi europeană in ansamblu..
  2)In viziunea mea problema minoritatiilor, de exemplu, care a destabilizat de atatea ori Romania si state din Europa poate fi rrezolvata fara drame, cu ajutorul dat de Constitutie, de lege, de valorile pluralismului, tolerantei, solidaritatii sociale si nationale, justitiei si nediscriminarii, toate concretizate in proiectul meu numit Cartea drepturilor cetateanului pe care doresc sa il aduc in dezbarea Parlamentara dupa data de 15.01.2013…. avem cu totiti nevoie de timp, actiuni si masuri bugetate pana pana la implementarea tuturor politiciilor sociale preconizate :politici de (de)ghetoizare şi (de)segregare, prin integrare socială/incluziune socială/coeziune socială.
  2)Acum la aceste alegeri parlamentare din 2012 cu totii avem sansa de a putea închide o ușă a tristeții, pentru a deschide in viitorul apropiat larg o ușă nouă a fericirii si prosperitatii, cu un PRM restructurat în Parlament, pentru beneficiul profesorilor, elevilor și părinților.
  2)In judetul Prahova doresc ca prin actiuni de lobby si atragerea de fonduri europene si nu numai, sa infiintez cele mai bune academii de turism si hotelarie din lume , cele mai mari, accesibile si frumoase partii de schii si un centru de pregatire zonal unde o mare parte dintre alegatorii colegiului meu cei care sunt angajati sezonieri, sa poata muncii tot anul fara a intra in somaj.
  2)In aceste zile Romania se construieste politic. Iata o mare speranta, care se va infaptui numai daca se va tine cont de PRM: o Romanie fara PRM ar fi orfana si nenorocita. Pentru ca ziua de astazi se trage din cea de ieri, iar ziua de maine este rodul trecutului. Un trecut ce nu trebuie sa pralizeze prezentul, ci sa-l ajute sa fie diferit in fidelitate si nou in progres
  2)De accea in aceste alegeri cu voia voastra am putea face din Partidul Romania Mare condus de europarlamentarul , Corneliu Vadim Tudor. – Partidul Independentei!
  2)Acest partid unic – PRM , care nu a fost niciodata la guvernare, dar care de alungul aniilor, a sustinut politici ale alte partide pentru interesul national, a fost singurul care a dus lupta si a purtat steagul luptei care a contribuit la stoparea jafului national si la stabilitatea vietii sociale,.
  2)PRM va putea deveni prin votul vostru un succesor direct al tradiției de apărare sindicala in istoria politică moderna a Romaniei.
  2)PRM, are o traditie veche si astazi sprijina adevarata lupta sindicala cea a UGSR –ului , PRM nu pune accentul doar pe activitatea de imagine și de reprezentare, ci, ajuta in mod activ lupta sindicala justa si recunoaste dreptul la greva a salariatilor sindicali ori de cate ori drepturile le sunt incalcate. Politica PRM se bazeaza pe fapte, prin promovarea unei strategii de politica economică și socială doctrinara, pe principiul că sistemul de solidaritate national este construit în primul rând pe cei care contribuie și nu pentru guvernanti si abonatii lor la bugetul de stat – cei care doar iau si nu pun nimic in schimb, si lupta pentru o pace sociala si pentru o autonomie economica locala, dar care nu are nici o iluzie despre zona în care UDMR solicita necesitatea de a avea autonomie economica pentru a putea construi o putere ostila.
  2)PRM a luptat permanent împotriva DISTRUGERII economiei, a sistemului şcolar şi de sănătate publică, împotriva corupţiei, a comportamentului mafiot la toate nivelele statului şi administraţiei. publice loacle si nationale. Tocmai de aceea PRM a fost tot timpul marginalizat şi calomniat, acţionându-se marsav cu amestec strain si complicitate interna pentru scoaterea lui din Parlament în 2008, atât de forţe anti-naţionale şi anti-sociale interne, cât şi forţe externe care urmăresc doar înrobirea României şi a românilor.
  2)Numai atitudinea curajoasă, si uneori dură, a preşedintelui PRM, dl. Europarlamentar Corneliu Vadim Tudor, dar şi a altor conducători ai PRM, care s-au manifestat ferm împotriva hoţiei, a minciunii, a abuzului, si nedreptăţii, a corupţiei, a înşelăciunii, a prostiei si a tradarii , indiferent dacă acestea poartă chipuri de bărbaţi sau de femei.
  Ce alt limbaj ar fi fost potrivit pentru aceste fapte grave ?
  2)In aceste zile a inceput lupta pentru noul Parlament legitim , iar noi candidatii PRM am promis ca vom face a campanie curata, fara atacuri la persoane bazata pe fair-play, dar nu pot sa nu va aduc aminte si trebuie sa recunoasteti ca USL, ca si celelalte partide istorice care s-au perindat la guvernare, are o problema de concentrare logica, refuza să recunoască puterea și contribuția reprezentantiilor sai – negativă, la dezastrul economic actual, prin masurile gresite luate impreuna in cei 23 de ani de guvernare capitalista si de tradarea interesului national prin acceptarea scaderii nivelului salariilor și a maririi costul de trai.al pensionariilor prin taxe si impozite aberante, transformand aproape totii cetatenii tarii intr-o masa de manevra lectorala sclavii intereselor bancare, financiare, corporatiste si a vointei politice a unor alte natiuni sau grupuri de interese oculte, asa-zis partenere si binevoitoare.)
  PRM ca partid neparlamentar a fost din anul 2004 a fost tinut departe de politica prin vointa intereselor straine si oculte israeliene si americane si nu numai, fiind considerat extremist. Insa Istoria recenta ne arata tuturor cine doreste autonomia teritoriala si cine ne spanzura eroii, iar statul corupt si neajutorat, asista pasiv la dezmembrarea autoritatii sale.
  2)PRM este singurul partid care poate propune un nou un Proiect de lege, care sa fie un un catalizator pentru înființarea unei comisii guvernamentale prima de acest gen care sa cerceteze guvernele precedente pentru destructurarea centralizată a economiei , vanzarea resurselor naturale si care mai apoi sa decida confiscarea averilor ilicite si nejustificate si tragea la raspundere a celor vinovatii pentru prejudiciile enorme, care au afectat pana si viitorul generatiilor viitoare, transformand mandra noastra Romaniei intr-o piata de desfacere , o neocolonie .
  2)Imi doresc ca la aceste alegeri parlamentare PRM să obţină un scor mare, nu doar în colegiul Valea Prahovei, ci în toata tara, pentru că avem nevoie de securitate si prosperitate, iar MAFIA trebuie să dispară. Chiar daca nu am o super vila sau o mega afacere cu TVA “driblat” pe axa hoteliera, intr-unul din orasele montane Azuga, Breaza, Busteni, Comarnic, Cornu sau Sinaia la fel ca unii dintre contracandidatii mei sau chiar daca ca nu afisez, falsa bucurie/ trista a politicienilor locali (putrezi de bogati) care au mintit si care acum se umilesc cersindu-va voturile , In judetul Prahova sunt ca acasă, respectuos si respectat, cu prieteni si cu amintiri placute si sunt sigur ca din postura de Senator al Romaniei, impreuna cu partenerii sociali cat si cu autoritatile locale pot să initiez proiecte de lege, propuneri de legiferare in domeniile de interes zonal, montan, hotelier si sindical, alte proiecte legislative si măsurii eficiente din punct de vedere economic cu impact national si local – necesare electoratului Colegiului 1 si pot sa demarez o serie de noi proiecte benefice pentru Romania si Valea Prahovei.
  2)In calitatea mea de Senator, voi garanta si apara democratia, libertatea de opinie si de actiune a tuturor organizatiilor sindicale, profesionale,sociale si ale pensionarilor, de la toate nivelurile din Colegiul 1 si impreuna cu acestea, si nu numai, voi conlucra pentru identificarea cailor si solutiilor de combatere a situatiei de criza, care afecteaza mediul economic, social si in societatea romaneasca in ansamblu. Criza, care nu afecteaza cresterea averii si imbuibarea alesilor si a parlamentarii locali! Si de aceea in confruntarile electorale cu contracandidatii mei din Colegiu 1, am sa le pun tuturora, o singura intrebare:
  De unde au acestia averile imense? Ce vraja sau ce reteta secreta au descoperit si au folosit ei ? Si am sa-i intreb daca pot sa recomande si locuitorilor din Colegiul 1, reteta succesului lor social, al privilegiilor dobandite si al averilor nemasurate, daca tot le cersesc votul.
  2)De ce cred ca eu sint solutia lor? Deoarece am ştiut mereu sa ascult vocea celor necajiti si i-am ajutat, aşa încât le spun prahovenilor si nu numai ca pot sa aiba iîncredere in mine că voi fii un reprezentant deschis spre solicitările lor in Parlament, iar aceasta va fi o misiune de credinţă pentru mine.
  2)Eu, alaturi de PRM, cred ca la baza unei Romanii prospere sta încrederea în cuvântul dat, asociatia si contractele liber încheiate între oameni, încrederea in Constitutia Romaniei si în anumite instituţii de forta din stat, fac acesta afirmatie bizuindu-ma pe însușirile morale individuale ale alegatoriilor mei si nu numai, precum cinstea, înțelepciunea, chibzuința, munca asiduă, curajul în asumarea riscurilor, responsabilitatea, disponibilitatea pentru a recunoaște și răspunde nevoilor celorlalți etc.
  2)De aceea le spun tuturor ca, eu nu fac promisiuni ca primarii, si nu incerc sa le dau atentii electorale si nu cersesc voturi prin afise electorale de miliarde ca cei USL, ARD sau PP-DD!
  2)Toate cele 3 formaţiuni parlamentare – ARD, UDMR, USL – s-au rotit la putere, fiind alungate de la putere de popor tot prin rotaţie, deoarece nu numai că nu şi-au respectat pompoasele promisiuni, ci, dimpotrivă, s-au pus pe căpătuială, distrugând economia ţării, sărăcind şi îmbolnăvind populaţia.
  2)Nu totii sunt de vina insa, deorece în aceste formaţiuni politice există, desigur, şi persoane şi personalităţi de mare valoare, dar ele au fost acoperite şi înjugate intereselor de gaşcă ale unor grupuri conducătoare locale ( baroni) , cu caracteristici mafiote sau manipulati de alte interese straine si oculte , instituindu-se astfel in Romania post-decembrista corupţia instituţionalizată şi generalizată (atat la nivelul legislaţiei cat şi a structuriilor cu atributii de implementarea legii statului roman).
  Nu pot sa nu amintesc si jocurile politice murdare ale Cotroceniului prin infiintarea partidelor balama -basiste precum si promisiunile faraonice ale PP-DD, toate acestea sunt simplă o fanfaronadă nerealistă, care nu servesc interesul national.
  De aceea trag un semnal de alarma si va spun dragii romanii , aveti grija cu cine votati, Puterea devine fatala pentru voi , cu cei nepregatiti – ex. PPDD!
  ………………………………………………………………………………………….
  3)Ce credeţi că vor vota cetaţenii, omul sau partidul?
  Sincer cred ca vor vota 50% omul si 50% partidul,
  …………………………………………………………………………………
  4)Ce grup de interese reprezentaţi?
  Reprezint interesele celor ce doresc venirea la Putere a unicei Forţe Naţionale, informata si pregatita , care poate să apere Interesul Naţional , capabila să-şi onoreze programul economic, politic şi social.
  Reprezint PRM, singurul partid politic care poate şi vrea să nationalizeze si sa valorifice resursele naturale şi umane numai în interesul României.
  Silviu Craescu reprezinta numai interesele celor ce cred intr-o economie nationala si sociala puternica, celor ce lupta pentru respectul cetăţeanului, securitate si siguranta sociala si (prin asigurarea dreptului şi şanselor la învăţământ gratuit/ instruire, muncă, sănătate, egalitate în faţa legii), pentru perpetuarea tradiţiilor naţionale de bază, pentru unitate naţională şi teritorială, pentru integrare totala europeană în condiţii de egalitate si nu de vasalitate;
  Ca si mine, multi dintre candidaţii PRM sunt – în majoritate – persoane şi personalităţi cunoscute şi recunoscute pentru calităţile lor morale, profesionale, manageriale, pentru experienţa lor în variate domenii si reprezentam interesele nationale si valorile europene.
  …………………………………………………………………………………….
  5)Ce ştiţi despre ceilalţi candidaţi? Care este principalul contracandidat de care vă temeţi?
  50Ha,ha,ha,,,!!!In primul rand doresc sa va spun ca nu am de ce sa ma tem! Ma tem doar de Dumnezeu!
  5)Contracandidatii mei nu s-au remarcat prin nimic timp de 4 ani de zile.
  Actualul Senator PSD singurul meu contracandidat care spera la inca un mandat de Senator asa cum am inteles de la cetatenii din Colegiu 1- Valea Prahovei cu care am stat de vorba in campania electorala, este un fost profesor-elitist PSD devenit peste noapte un fel de magnat al unor publicatii locale si timp de 4 ani de zile a facut numai naveta, Bucuresti -Sinaia , iar in Parlament se pare ca sustine bugetarea din fonduri europene a unui nou proiect de autostrada cu beneficiu privat.
  Ceilalti sunt practic niste ilustrii necunoscuti sau deveniti nefrecventabili de electorat in ciuda promisiunilor facute!
  5)Sper ca electoratul va alege de aceasta data corect, in ciuda unei vadite intentii de frauda electorala.
  …………………………………………………………………………………………..
  6)În ultimii ani, curentul unionist a luat amploare. Aţi semnat pactul pentru Basarabia lansat de Platforma Civică “Acţiunea 2012”?
  6)Stimata domnisoara Laura Blendea, este foarte adevarat ceea ce spuneti, acest lucru l-am constatat si eu, mai putin cei din serviciile secrete, corpul diplomatic acreditat la Bucuresti, oamenii politici actuali din “Parlamentul Trisorilor”, cum le spun unii si mass-media aservita intereselor de straine sau ale intereselor servite de patronii unor de trusturi de presa sau poate pentru a nu deranja Rusia expansionista de azi. In ceea ce ma priveste eu nu ma voi schimba si nilitez neconditionat pentru îndeplinirea idealurilor de unitate naţională, integritate teritorială, suveranitate şi independenţă.
  6)Tocmai de aceea , eu am semnat printre primii “Pactul pentru Basarabia” si sunt gata sa imi asum responsabilitatea alaturi de membrii Partidului Romania Mare si de Tribun, pentru lupta de a aduce în graniţele naţionale cei peste trei milioane de români de la Est de Prut, privaţi de dreptul la Patria Mamă si voi lupta impotriva deciziilor gresite ale fostiilor si actualilor lideri politici, economici si administrativi, privind dezvoltarea politicilor sociale, de legislaţie actuale si de securitate nationala, pentru ca generatiile actuale, sa nu aduca prin deciziile lor, prejudicii generatiilor viitoare…
  6)Ca patriot, recunosc existenţa unui singur popor cu o singura limba pe ambele maluri ale Prutului, iar Unirea Republicii Moldova cu România este o necesitate istorica de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.
  Militez activ si nu doar ideologic, pentru realizarea idealurilor de prosperitate si libertate, ale generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat – Romania Mare, care sa le asigure bunastarea , securitatea si identitatea nationala.aşa că ma angajeaz alaturi de cetatenii loiali intereselor Romaniei si de alegatorii din Colegiul 1 Senat – Valea Prahovei , într-o adevărata misiune de salvare pentru Romania si pentru a reda sansa si posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface nevoile lor”.
  6)Sa nu uitam ca naţiunea romana este compusă şi din generaţiile care ne-au precedat şi din cele care ne vor urma, impunându-ne o atidudine de respect faţă de trecut, de smerenie a prezentului şi de gravă răspundere faţă de generaţiile ce vor veni.
  De aceea, daca voi fi ales de electori, in calitatea mea de nou Senator legitim al Romaniei , voi milita pentru funcţionarea democraţiei în statul de drept, avand in vedere această continuitate, datoria faţă de trecut şi angajamentul responsabil faţă de viitor, mai presus de interese de partid sau majorităţi de circumstanţă, nepermiţând decizii nesăbuite sau experimente utopice care ar angaja generaţiile viitoare.
  6)In anii ce au trecut Relațiile Externe proaste ale Romaniei cu vecinii sai si cu fostii aliati au ajutat Rusia sa conteste legitimitatea Romaniei asupra Basarabiei.
  6)In opinia mea cu o politica de neagresiune, si deschiderea unui dialog politic echilibrat, cu inceperea de discutii si vizite comune , cu infiintari de comisii de politica externa comune unde cu diplomatie, prin angajamente, protocoale si cereri intemeiate si nu cu apeluri de umflare a muschiilor fat de Rusia si de alti vecini sau parteneri de dialog din aceasta regiune a Europei de Sud – Est. …noi cei din PRM, am putea promova o inițiativă unică odata cu semnarea „Pactului pentru Basarabia” si impreuna cu ajutorul populatiei si U.E. am putea ca rapid in 2-3 ani, pana in 2015 sa schimbam statutul cetateniilor romani descendenți si sa aducem acasa pe cei aproximativ 3.000.000 de frati romanii si sa realizam astfel dezideratul suprem al inaintasilor nostrii, o Romanie Mare si Unita..
  PRM a sustinut mereu ca fundamentele care au stat la baza civilizatiei europene au fost cultura greaca, Roma politica si crestinismul. De aceea PRM a militat pentru aderare si a dat Europei si Parlamentului, 3 europarlamentari.
  Atat PRM ca partid cat si noi ca romanii care am intrat in urma cu cativa ani in Uniunea Europeana, am adus Europa mai aproape ca niciodata de realizarea unui vechi proiect politic: unitatea europeana.
  Final de interviu
  Stimata domnisoara Laura Blendea, va multumesc inca odata pentru aceasta ocazie de a ma putea adresa electoratului, contracandidatiilor mei cat si opiniei publice din Romnia si regret faptul ca nu a existat o adevarata dezbatere electorala bazata pe propuneri de proiecte si viitoare initiative legislative,etc…dar le readuc aminte tuturor ca sunt imbatabil deoarece pe mine chiar daca nu fac parte din echipa celor de la guvernare ma recomanda pentru aceasta demnitate publica in primul alianta dintre Crin* si PONTA*! iar apoi loialitatea,vointa, onoarea si devotamentul meu şi vă cer tuturor electorilor din Colegiul 1 Senat –Valea Prahovei , încrederea aplicată pe buletinul de vot în 9 decembrie.
  Silviu Craescu este :
  * = (competent, responsabil, inteligent si necesar) recomandat de Crin.
  * = (pregatit, organizat, transparent, nationalist si anticoruptibil) recomandat de Ponta.
  Fie ca Dumnezeu, să binecuvânteze comunitatea noastră aflata in Gradina Maicii Domnului din inima Muntiilor Carpati şi fie ca acţiunile şi proiectele noastre comune, să conducă spre pace sociala, prosperitate si spre o singura Romanie si un singur popor roman!
  P.S. Concluzia: Bătălia in Prahova si la nivel national nu este pierdută!
  Motto – Silviu Craescu.
  Mereu loial…sperantei ca va fi mai bine!
  Mereu pregatit…pentru raul care vine!
  Mereu la datorie..pentru ca steagul tricolor sa rămâna un semn al biruintei!
  Mereu gata de lupta…adio, griji, abuzuri, nedreptati si umilinte!
  Mereu devotat… gata sa ajut neconditionat!
  Totul pentru Patrie!
  VIITOR SENATOR – SILVIU CRĂESCU

  interviu

  Silviu Crăescu: Mafia trebuie să dispară
  Laura BlendeaInterviuri, Politic4 decembrie 2012
  Silviu Crăescu este noul candidat al PRM şi candidează pentru funcţia de senator în Colegiul 1, Prahova. Economist, consultant politic şi analist militar, acesta este în prezent consilierul principal al lui Corneliu Vadim Tudor şi candidează pentru prima oară.
  R.: Ce v-a determinat să candidaţi pentru un mandat de parlamentar?
  S.C.: Am candidat deoarece cred că am în spate cea mai mare forţă politică democratică, legitimă şi naţională, cu cea mai mare susţinere populară de după anii 1990 încoace.
  Am luat această decizie deoarece am constatat că în România actuală europeană simbolurile religioase iudeo-creştine sunt scoase din spaţiul public, Biserica, familia, şcoala şi armata sunt calomniate, iar accesul la politică, educaţie, înrolarea în politică şi în armată a femeilor şi în învăţământul religios este îngrădit prin fel de fel de oprelişti.
  Am înţeles în sfârşit că dacă noi tinerii, chiar şi fără experienţă, nu ne vom implica în viaţa politică, această cangrenă patologică de care suferă societatea românească riscă să se amplifice, datorită lipsei de scrupule, a minciunii şi a corupţiei liderilor noştri vremelnici.
  R.: Care este cea mai gravă problemă cu care se confruntă judeţul în general şi colegiul în care candidaţi în particular şi ce soluţii propuneţi pentru a o rezolva?
  S.C.: Din realităţile cotidiene am selectat în principal lipsa comenzilor în industria de apărare, lipsa locurilor de muncă în industria hotelieră şi bătaia de joc a contractelor sezoniere, educaţia deficitară, politica de taxe şi tarife locale.
  În opinia mea cheia pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ ca să-l aducem acolo unde îi este locul este de a învăţa din experienţa şi intuiţia cadrelor didactice din vechea generaţie. Doresc înfiinţarea unui comitet de origine al cadrelor didactice selectate ca fiind unul de 50 de persoane cele mai influente persoane cu educaţie din ţară, pentru a combate violenţa în şcoli, pentru elevi şi profesori, dar şi pentru a acţiona împotriva discriminării.
  R.: Care este primul proiect legislativ pe care îl veţi propune în Parlament?
  S.C.: Dorinţa mea este de a schimba legea electorală actuală care îngrădeşte dreptul cetăţenilor care doresc să acceadă în viaţa politică dar care nu sunt membrii unui partid politic şi care candidează ca independenţi. Legea electorală actuală îi defavorizează deoarece au un prag mai mare decât un partid politic şi trebuie să depună o listă de susţinători tot cam cât are un partid politic de talie mică .
  Voi milita activ în ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă în industria de apărare din judeţul Prahova, dar şi la nivel naţional. Astfel consider că primul lucru de care este nevoie este predictibilitate în ceea ce priveşte achiziţiile MApN. Avem nevoie de un plan motivat de achiziţii militare, pe patru ani, aprobat de noul Parlament. Este necesară o retehnologizare şi difuzare a tehnologiei militare către industriile civile.
  Voi milita pentru deschiderea de centre de învăţământ privat aşa cum este CISSAROC- Centrul Internaţional pentru Studii de Securitate, Apărare şi Răspuns Operaţional la Crize din Bucureşti. Un alt proiect pentru care voi milita este modificarea legislaţiei pentru a putea reuşi să aduc înapoi în administraţia sindicală a UGSR toată infrastructura din Colegiul 1, prin expropierea tuturor spaţiilor de cazare şi a pârtiilor de schi care au fost luate abuziv prin falsuri dovedite, şi mai apoi abandonate. Apoi împreună cu autorităţile locale judeţene şi nu numai, voi acţiona pentru a atrage într-un parteneriat public- privat şi dezvoltarea Ana Aslan în zona montană, pentru a primi fonduri de la stat cât şi din surse private, pentru reconstrucţia şi modernizarea acestora prin programe naţionale.
  Mă voi implica pentru naţionalizarea resurselor naţionale- energetice, după principiul că resursele naturale sunt ale poporului, iar Parlamentul să decidă în urma votului cine le exploatează, cum şi în folosul cui.
  O altă acţiune sau proiect în care doresc să mă implic este aceea că voi milita pentru intruziunea socială a rromilor prin iniţative legislative de reducere a decalajelor socio-culturale.
  R.: Ce credeţi că vor vota cetăţenii, omul sau partidul?
  S.C.: Sincer cred că vor vota 50% omul şi 50% partidul.
  R.: Ce grup de interese reprezentaţi?
  S.C.: Reprezint interesele celor care doresc venirea la Putere a unicei Forţe Naţionale, informată şi pregătită, care poate să apere interesul naţional, capabilă sa-şi onoreze programul economic, social şi politic. Reprezint PRM, singurul partid politic care poate şi vrea să naţionalizeze şi să valorifice resursele naturale şi umane numai în interesul României.
  R.: Ce ştiţi despre ceilalţi candidaţi? Care este principalul contracandidat de care vă temeţi
  S.C.: În primul rând doresc să vă spun că nu am de ce să mă tem. Mă tem doar de Dumnezeu. Contracandidaţii mei nu s-au remarcat prin nimic timp de patru ani de zile. Actualul Senator PSD este singurul meu contracandidat, este un fost professor elitist PSD devenit peste noapte un fel de magnat al unor publicaţii locale şi timp de patru ani de zile a făcut numai naveta, iar în Parlament se pare că susţine bugetarea din fonduri europene a unui nou proiect de autostradă cu beneficiu privat. Ceilalţi sunt practic nişte iluştri necunoscuţi sau deveniţi nefrecventabili de electorat în ciuda promisiunilor făcute.
  R.: În ultimii ani, curentul unionist a luat amploare. Aţi semnat pactul pentru Basarabia lansat de Platforma Civică “Acţiunea 2012”?
  S.C.: Am semnat printre primii “Pactul pentru Basarabia” şi sunt gata să îmi asum responsabilitatea alături de membrii Partidului România Mare şi de Tribun, pentru lupta de a aduce în graniţele naţionale cei peste trei milioane de români de la Est de Prut, privaţi de dreptul la Patria Mamă şi voi lupta împotriva deciziilor greşite ale foştilor şi actualilor lideri politici, economici şi administrativi.

  interviu

 2. gamine.ro says:

  La multi ani si fie ca acest an sa ne aduca cat mai multe bucurii si surprize placute!

Leave a Reply