Fotografia fostului candidat, care acum nu mai deține această calitate…


La alegeri.tv au fost documentate toate alegerile relevante din perioada 2007-2012. S-a făcut primul recensământ al politicienilor din România și s-a construit o arhivă extrem de importantă pentru viața politică din România. Una în care stau arhivate declarații de campanie ale politicienilor, arhiva ce poate fi consultată și în baza căreia se pot trage concluzii în cunoștință de cauză.

Au apărut de-a lungul timpului și alte proiecte asemănătoare.

Însă indexul politicienilor, adică o pagină în care sunt listați mai toți politicienii relevanți ai ultimilor ani, alături de candidaturile lor în alegeri și materialele de campanie aferente acestora, reprezintă, încă, un proiect extrem de important pentru o clasă politică despre care să se cunoască informații relevante.

Funcția” de fost candidat

Ea, în sine, nu este o funcție politică sau vreo funcție la care se poate renunța prin demisie. Calitatea de fost candidat este o realitate, un adevăr ce nu poate fi ascuns pe viitor. Dacă un politician obține aceasta funcție de candidat în alegeri și se dedică trup și suflet într-o campanie electorală, trebuie notat că această activitate, acest istoric, nu trebuie și nu poate fi șters.

Un fost candidat rămâne un fost candidat. Asupra trecutului politic nu pot fi operate modificări. Asta este normalitatea erei digitale, este beneficiul mediului online. Asta este și normalitatea politică.

 


Leave a Reply