Cozile de la sectiile speciale de votare.


Cat am stat pe online si pe TV, in cursul zilei alegerilor, am observat o multime de mesaje si o multime de transmisii de la sectiile speciale de votare, infiintate pentru persoanele care voteaza in afara localitatii de domiciliu.

Strict pe online, plangerile pe care le-am vazut fie pe twitter, fie pe facebook.com au fost nenumarate. De asemenea, la televizor in dezbaterile ce au avut loc, s-a mentionat foarte des acest aspect. Reprezentantii PNL, in cursul zilei de ieri, au fost cei care au reclamat cel mai mult acest aspect, al persoanelor care nu au reusit sa voteze din cauza proastei organizari a acestor sectii speciale, la a caror cozi s-a stat cu orele. Si aici nu vorbim doar de sectia de la Gara de Nord, problemele au fost similare si la celalalte sectii speciale. Cu o ora inainte de inchiderea urnelor cozile erau inca impresionante.

Tot astazi, in ziua alegerilor, am citit un articol pe money.ro in care este prezentata solutia votului electronic (votul online), ca fiind o optiune ce va spori prezenta la urne. Cum noi, cei de la Alegeri.TV, am demarat pe facebook.com o cauza prin intermediul careia ne dorim sa organizam un grup ce ulterior sa ceara public introducerea votului online in Romania, tinem sa mentionam, pe fondul evenimentelor de astazi cu sectiile speciale de votare, beneficiile introducerii unui astfel de sistem pentru exercitarea dreptului de vot.

Daca liberalii au fost formatiunea politica care a criticat cel mai mult problemele intampinate de cetatenii ce si-au dorit sa isi exercite dreptul de vot, de mentionat faptul ca in special in mediul urban, ne asteptam ca acestia sa fie si cei care vor promova, intr-o prima faza, o astfel de initiativa.

Pe dumneavoastra, care ati petrecut in ziua alegerilor cateva ore la coada pentru a vota, va invitam sa va alaturati cauzei, deschisa pe facebook.com. Prezenta dumneavoastra in acest “grup” de pe facebook.com poate fi considerata o solutia la rezolvarea acestei probleme cu statul la coada.

http://apps.facebook.com/causes/325673

Va multumim.


Leave a Reply